Πανελλήνιο Επαγγελματικό Σωματείο Ρεφλεξολόγων

Συχνές ερωτήσεις

Η συχνότητα καθορίζεται από τις ανάγκες του κάθε δεχόμενου.
Η ένταση και η διάρκεια των συμπτωμάτων καθώς και η γενικότερη κατάσταση της υγείας του δεχόμενου είναι παράγοντες που παίζουν ρόλο.
Συνήθως μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετό αν και σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να εφαρμοστεί και συχνότερα. Όταν πρόκειται για διατήρηση της υγείας ή πρόληψη, οι συνεδρίες μπορούν να είναι πιο αραιές.

Φυσικά όχι! Δεν είναι απαραίτητο πάντα να υπάρχει κάποια πάθηση ή δυσλειτουργία για να εφαρμοστεί η ρεφλεξολογία. Η δράση της είναι τέτοια που ακόμα και όταν εφαρμόζεται σε υγιή άτομα, βοηθά στην πρόληψη, διατήρηση, προάσπιση, καλή λειτουργία και καλή κατάσταση του οργανισμού, διατηρώντας πάντα το ανοσοποιητικό μας σύστημα δυνατό!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρεφλεξολογία μπορεί να εφαρμοστεί και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (ιδιαίτερα προσεκτικά όταν υπάρχει ιστορικό αποβολών), πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του ιατρού και πάντα ήπια και υποστηρικτικά στην κατάσταση της εγκύου.

Πολύ θετικά και βοηθητικά αποτελέσματα έχει και σε περιπτώσεις καρκινοπαθών, καρδιοπαθών καθώς και μετεγχειρητικές περιπτώσεις, χρησιμοποιώντας πάντα τη δέουσα προσοχή!

Δεν υπάρχουν αντενδείξεις ως προς την εφαρμογή της Ρεφλεξολογίας γιατί πρόκειται για μια προσέγγιση απόλυτα φυσική όπου η κύρια δράση της είναι η πρόληψη και εξισορρόπηση του οργανισμού! Ο ίδιος ο Ρεφλεξολόγος -κατά την κρίση του- θα προσαρμόσει ανάλογα με την κατάσταση του δέκτη τις τεχνικές του και την πίεση του.
Σε περιπτώσεις ενδεχόμενου τοπικού δερματικού ερεθισμού θα αποφύγει τελείως την ερεθισμένη περιοχή ή θα κάνει κάποια ιδιαίτερα προσεκτική προσέγγιση. Σε περίπτωση κατάγματος, παραμόρφωσης ή άλλης έντονης κάκωσης στο κάτω άκρο, ο Ρεφλεξολόγος μπορεί να εργαστεί στο υγιές άκρο και συμπληρωματικά στο χέρι ή/και αυτί της πλευράς του πάσχοντος άκρου.